TWIJFEL

Ik word soms ZO moe van mezelf! Dan maak ik een keuze en dan ga ik weer twijfelen. Waar komt die twijfel toch vandaan en waarom is het mij zo nadrukkelijk aanwezig in mijn leven?

De twijfel wordt veroorzaakt door de angst om achteraf geen gelijk te hebben. Om achteraf te concluderen dat je het fout had gezien.
In jullie maatschappij wordt 'van gedachten veranderen' of 'je visie bijstellen' vaak als iets negatiefs gezien. Jullie hebben er ook de meest bijzondere termen voor. Draaikont, 'met alle winden meewaaien', principeloos en ga zo maar door.
Maar als het gaat om oprechte veranderingen van visies (dus niet uit angst kiezen voor de mening van de meerderheid) is het veranderen van gedachten simpelweg een symbool voor groei.

Jullie maken keuzes en zelfs als die keuzes zwaar en beperkend worden, blijven jullie er aan vast houden, want jullie voelen je verplicht om achter die keuze te blijven staan.
Maar ik zeg je: iedere keuze biedt de mogelijkheid tot groei. Het bijstellen van een eerdere keuze is een teken van groei.

Er zijn nooit foute keuzes. Er zijn nooit foute visies. Er is alleen maar groei.

Twijfel is prima. Twijfel is een bevestiging van bewustwording. Als je alles maar voor zoete koek zou slikken, zou je nooit twijfelen. Twijfel betekent dat je er over aan het nadenken bent.

Van Energie tot Energie,
HENRY