GELD


Hoewel dit één van de vele inzichten is die ik zelf nog niet helemaal 'onder de knie' heb, wil ik 'm toch graag met je delen. Omdat wát ik inmiddels begrijp over geld, al een grote verandering in mijn leven heeft gebracht.

Voor mij heeft geld al vele gezichten gehad, maar sinds ik ben gaan begrijpen dat geld gewoon energie is, ben ik ook gaan beseffen welke waardeoordelen ik al die tijd aan geld heb gehangen. Waardeoordelen die natuurlijk - dankzij die nooit falende wet van oorzaak en gevolg - weer vrolijk een heel eigen leven gingen leiden.

Zo was er een periode waarin ik bang was dat ik het financieel niet ging redden. Drie keer raden...inderdaad...het Universum plaatste mij in een situatie waar ik er bewust voor kon kiezen of ik het financieel wel of niet ging redden. Helaas had ik de werking van deze wet toen nog niet door en ging dus gillend onderuit. Puur uit het gebrek aan vertrouwen. In mezelf.

Inmiddels ben ik steeds beter gaan begrijpen dat de manier waarop ik met geld omga symbolisch is voor de manier waarop ik in het leven sta. Geld is energie. Net als liefde. Net als ikzelf. Als je geld ervaart als iets 'vies' of 'negatiefs', dan is de kans groot dat je eígenlijk, heel stiekem, niet gelooft dat je meer waard bent. Dat je tot meer in staat bent.

Met name is het spirituele circuit is geld vaak een verhit discussiepunt. Dat een zanger of voetballer goed verdiend aan zijn talent is allemaal volledig acceptabel, maar zodra je talent te maken heeft met spirituele zaken, is het schande als je er aan wilt verdienen. Ik heb het zelf ook heel lang geloofd. Heb jarenlang gratis dromen verklaard en adviezen gegeven. En niet zelden kwam er niet eens een dankjewel.
Ik begon te beseffen dat ik teruggespiegeld kreeg wat ik zelf aan het uitzenden was. Ik vond mijn activiteiten niet waardevol genoeg om daar een prijskaartje aan te hangen en als je jezelf niet waardeert, zal de wereld je ook niet waarderen. Want de wereld is niets anders dan één grote spiegel.

Hoe kijk jij tegen geld aan? Ben jij iemand die een vervelende gebeurtenis compenseert met het kopen van spullen? Ben je iemand die iedere euro twintig keer omdraait en er dan nog liever op gaat zitten dan uit te moeten geven?
Kijk eens naar jouw houding ten opzichte van geld en voel je emoties. Voel je je kwaad? Omdat je minder hebt dan jij vindt dat jij verdient? Voel je je beschaamd? Omdat je niet rond komt? Voel je je een slachtoffer? Voel je angst? Voel je emoties en ontdek de boodschap. Geld is energie. Een boodschapper met een missie. Wat wil geld jou vertellen over jezelf?

Handreikend,
SYL